Machines

Moderne machines en hedendaagse technieken

Hendriks Graveerservice staat voor kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid. Door vakmanschap, ruime ervaring en kennis van product en materiaal, kunnen wij u de hoogste kwaliteit en beste service bieden.
In onze werkplaats beschikken we over de volgende machines:

Gravograph IS6000 XP MILLING

gravograph_xp-is_2_s

Met onze Gravograph Frees/Graveermachine kunnen wij al uw frees- en graveerwerk met uiterste precisie voor u verzorgen. De machine is geschikt voor zeer diverse bewerkingen, zoals bijvoorbeeld het frezen en graveren van typeplaatjes, het voorzien van facetkantjes en schroefgaten.
De bewerkingen kunnen worden toegepast op bijna alle materialen; op harde materialen, zoals RVS, natuursteen of glas, maar ook op zachte materialen, zoals kunststof, hout of resopal.

Specificaties IS6000 XP Milling:

 • Graveerbereik: 610 tot 410 mm
 • Spindelmotor: hoog frequent toerental tot 60.000 rpm
 • Accessoires: vacuumtafel, pneumatische freeswisselaar, koelnevelsysteem
 • Mogelijke toepassingen: (resopal) typeplaatjes, coderingen voor datacommunicatie, waarschuwingsborden

Gravograph IS 400

gravograph_is400_s

Deze Gravograph Graveermachine is zeer geschikt voor het frezen en/of markeren en coderen van (zware) machineonderdelen. De machine is voorzien van een multi-functioneel tafelconcept, wat bewerking van zeer uiteenlopende vormen mogelijk maakt.

Door gebruik te maken van het software pakket GravoStyle, kunnen wij zelfs zeer lange platen graveren, van 305 mm tot oneindig.

Specificaties IS400

 • Graveerbereik: 305 tot 210 mm
 • Spindelmotor: variabel toerental tot 20.000 rpm
 • Accessoires: machineklem en mechanische spantafel
 • Mogelijke toepassingen: productcoderingen, machineplaatjes

Gravograph LS 100

gravograph_ls100_s

Deze 35 watt Gravograph Lasergraveer / Snijmachine is zeer geschikt voor het markeren, graveren en snijden van diverse materialen, zoals o.a. kunststof, resopal, metaal en glas.
De flexibele, ronddraaiende inrichting maakt het mogelijk om cilindrische producten met een diameter tot wel 130 mm te graveren.

Specificaties LS100:

 • Graveerbereik: 460 tot 305 mm
 • Laser: CO2 laserbron (10,6 μm)
 • Vermogen: 35 Watt
 • Accessoires: Flexibele ronddraai-inrichting, afzuiginstallatie
 • Toepassingen: markering van (ronde) machineonderdelen, kleine signaalborden, fotogravures
Al uw producten verzorgen wij met de grootste nauwkeurigheid. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen beschikken wij, naast de gravuremachines, over diverse machines voor de af- en nabewerking en werken wij met professionele, grafische software pakketten:

GravoStyle Graphic Software pakket

Voor de besturing van onze machines maken we gebruik van het zeer uitgebreide softwarepakket GravoStyle Graphic, waarmee we zowel de frezen als de lasers aansturen. Dit maakt het mogelijk om van een 2D-, 2.5D- of 3D-bestanden een gravure te realiseren.

GravoGraph inlakapparaat

Voor het stijlvol afwerken van uw gravures beschikken wij over het GravoGraph inlakapparaat. Hiermee kunnen uw gravures voorzien worden van een slijtvaste lak, in een kleur naar keuze.

Varga Zaagmachine en Afkantmachine

Met onze Varga cirkelzaagmachine kunnen wij graveerplaten met een dikte tot 6 mm op maat voor u zagen. De zaag is nauwkeurig instelbaar en geschikt voor diverse materialen, zodat wij u de producten altijd met uiterste precisie en continuïteit kunnen leveren.

De Varga afkantmachine maakt het mogelijk gravures aan te leveren met perfect afgeschuinde hoeken.

Polijst- en Kolomboormachine

Uw producten worden altijd geheel verzorgd bij u afgeleverd. Zo kunnen wij uw graveerplaten bijvoorbeeld voorzien van een mooie glans (d.m.v. polijsten of lakken) en voorzien van bevestigingsgaten in de door u gewenste afmetingen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Hendriks Graveerservice voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.